Zoeken

Abonneer u op onze blog

Chat met ons door op de knop rechtsonder te klikken

Onze Facebookpagina

http://www.facebook.com/verhaalvanTommyDaanerickx

zondag 4 september 2016
Liefste dagboek,
Ik heb de voorbije weken regelmatig de vraag gekregen of ik een aantal kenmerken kon geven i.v.m sociale contacten/relaties. Ik ga het nu in een verhaaltje beantwoorden.

Iedereen is anders

Elke persoon die rondloopt op aarde is anders, op alle vlakken: Verschillende culturen, talen, hobbies, .talenten, ... . Je hebt goede en minder goede eigenschappen, gebreken of dingen die je anders ziet dan de anderen. Het komt erop neer dat je uniek bent, jij bent jij.

Wat maakt jou uniek?

De dingen die jou uniek maken kunnen we opsplitsen in twee groepen: Fysiek en Mentaal. Als we het fysieke gedeelte gaan toepassen in de praktijk, gebruik ik graag het voorbeeld van een sport: Sommige hebben de juiste lichaamsbouw om te kunnen schitteren in het zwemmen, andere kunnen dan beter lopen. Er zijn ook een aantal personen op aarde, waaronder ikzelf, die een fabricagefout hebben. Hierdoor is het mogelijk dat ik sommige sporten niet kan doen. Het mentale gedeelte is iets uitgebreider dan het fysieke. Komt ook omwille van de verschillende denkpatronen. Alles wat vandaag gebeurt, gebeurt in het heden. Alles wat gisteren gebeurd is, is het verleden. Het verleden is de geschiedenis, die voor elke persoon anders is. Sommige hebben weinig impact volle dingen meegemaakt (bijvoorbeeld een ongeval, waarvan de gevolgen nog steeds te zien zijn), terwijl andere er heel veel hebben meegemaakt. Deze gebeurtenissen bepalen voor een groot stuk het verdere verloop van je leven, iets wat je niet altijd kan sturen. Wanneer je in zo'n situaties gezeten hebt, kan het zijn dat je bepaalde dingen anders gaat doen of helemaal niet gaat doen. Dit komt door het feit dat je weet wat er gebeurd is, wat de gevolgen ervan zijn. Zo bijvoorbeeld bij iemand die een ongeval heeft gehad. Je bent leuk aan het skaten op het voetpad, komt er ineens langs rechts een auto op je af. JIj hebt de auto niet gezien, kon dus ook niet uitwijken. Uiteraard lig jij op de grond, onder het voertuig dat je zojuist heeft aangereden. Na de nodige onderzoeken en verzorging in het ziekenhuis, blijkt al snel dat je een chronische ziekte hebt. De aanrijding was de aanleiding of de trigger van je ziekte. Conclusie, je wilt niet meer hetzelfde meemaken, of erger nog zelf veroorzaken, en gaat hieruit leren. Dit doe je door bijvoorbeeld niet meer te skaten of een grote cirkel te maken rond een auto wanneer je een tegenkomt. Dit tot soms overmaat van de personen in je omgeving, die het niet gemakkelijk begrijpen. Natuurlijk omdat ze het niet hebben meegemaakt, geen dagelijkse confrontatie hebben met de gevolgen ervan.

En een relatie?

Wanneer je een relatie hebt, betekent dit dat je de persoon dient te accpeteren zoals hij/zij is. Wil je dat je lief gaat dansen, als jij dat zelf doet, hij/zij wilt niet? Geen enkel probleem, je bent elkaars lief en ziet elkaar graag zoals jullie zijn. Zoals je ondertussen al weet, is elke persoon uniek. Dat maakt een relatie ook tot iets goeds en leuks. Je leert elkaar kennen en weet wat je voor elkaar betekent. Je ziet elkaar's goede en minder goede kanten, weet iets over de ander zijn verleden, ... . Je voelt een vonk wanneer je elkaar ziet of bij elkaar bent. Die vonk is de vonk van jullie liefde en verbondenheid. Het teken dat je verliefd bent op elkaar.
Wanneer je verliefd bent op elkaar en een relatie hebt, moet je er volledig en voor de volledige 100% voor gaan (als het niet meer is). Laat iedere keer zien hoeveel je om elkaar geeft, geniet van alle momenten die jullie samen hebben en beleven. Op een dag kan je eigen leven ineens een andere wending krijgen, dan zou dit alles te laat kunnen zijn. Veel liefs en tot de volgende keer Tommy

0 reacties:

Een reactie posten