Zoeken

Abonneer u op onze blog

Chat met ons door op de knop rechtsonder te klikken

Onze Facebookpagina

http://www.facebook.com/verhaalvanTommyDaanerickx

dinsdag 2 augustus 2016
Liefste dagboek,

Vandaag is het dinsdag, dit wilt zeggen dat ik aan een nieuwe week ben begonnen. Een nieuwe week gaat altijd gepaard met nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen, nieuwe doelen, .... . Zal ik je eens iets vertellen over mijn plannen? Laten we beginnen.

Uitdaging 1: Meer bewegen

Beweging is en blijft iets zeer belangrijks. Het is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je spieren. Je bent met name je spieren aan het trainen, zo worden ze sterker.

Hoe doe ik dit? Wel, door elke dag een aantal km's te fietsen en mijn mobiliserende oefeningen te doen.

Uitdaging 2: Plannen

Het maken van een planning is één, het volgen en aanhouden is twee. En hetgene waar ik het meeste moeite mee heb, is het tweede.

Die planning brengt nog één nadeel met zich mee, verscholen onder het hoge gras: de ziekte van Bechterew die er een stokje voor komt steken.

Ik kan alles zo nauwgezet blijven plannen, leuke activiteiten, ... . Maar op een bepaald moment zegt die: "Ik vind die planning van u maar niets. Ik ga die eens reorganiseren". En daar gaat mijn planning dan. Maar ja, we moeten luisteren naar het lichaam.

Uitdaging 3: Meer rekening houden met het weer

Het weer speelt ook een rol voor de hoeveelheid pijn die je zal voelen, dat komt immers door het vochtgehalte in de lucht.

Sporten met veel vocht in de lucht? Zeker en vast geen optie.

Uitdaging 4: Meer luisteren naar het lichaam

Eén van de moeilijkste dingen in het leven van een reumapatiënt is het grillige verloop van je ziekte. Dag 1 is nooit gelijk aan dag 2, zo kan ik nog wel even blijven doorgaan. 

Elke dag is een nieuwe dag. Zo kan het zijn dat je gisteren wel goed de trap op en af kon, terwijl je daar vandaag zeer veel moeite mee hebt.

Ikzelf heb vooral moeite met mijn "grenzen". Waar liggen mijn grenzen, hoelang duurt het vooraleer ik die bereik, ... ? Ik moet vooral leren luisteren naar mijn lichaam, als hij een grens aangeeft: Er gewoon naar luisteren en het lichaam volgen. Anders krijg ik achteraf de klappen.


Zo liefste dagboek, je kan het al lezen: De uitdagingen die ik aanga deze week, ik zal je laten weten of het gelukt is.

Veel liefs
Tommy0 reacties:

Een reactie posten