maandag 8 november 2021

Liefste dagboek,

Vorige week heb ik enkele leuke berichten in jouw neergeschreven. Als ik 's avonds door de stad wandel, zie ik versierde straten/mooi versierde etalages/... . Dit wilt slechts één ding zeggen: De winterperiode komt steeds dichterbij. 

Gezelligheid boven alles

De winterperiode brengt gezelligheid met zich mee. Wat is er leuker dan lekker warm binnen in de zetel zitten met een dekentje en een kop lekker warme chocolademelk, terwijl het buiten koud is? Op die manier kan je er een "warme" periode van maken. 

Voor reumapatiënten betekent koud weer vaak extra pijn aan spieren en gewrichten. Door jezelf letterlijk op te warmen, ga je een deel van die pijn kunnen verminderen. 

Winterperiode in tijden van Corona

De coronapandemie, iets waar we niet meer ronduit kunnen. Door de geldende coronamaatregelen, zijn wij terug genoodzaakt om een mondmasker te dragen. Door dit mondmasker zien we het gelaat van de andere personen niet meer, wat het leven iets minder positief maakt. Aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat mensen meer met elkaar dienen te praten, aangezien er één manier van non-verbale communicatie is "uitgeschakeld". 

Het hangt er slechts vanaf hoe je ermee omgaat. In je leven kan je iets negatiefs tegenkomen, maar je kan het altijd ombuigen naar iets positiefs. Als je op zoek bent naar inspiratie, kan je altijd mijn voorgaande blogberichten lezen. 

De kerstboom versieren en zetten, zo leuk

Niet alleen het lekker warm binnen zitten is leuk tijdens deze periode, maar ook het opzetten en versieren van de kerstboom is een leuke bezigheid. Iedereen versiert de kerstboom op zijn/haar eigen manier, wat de huiselijke sfeer zeker ten goede komt. Het toffe hieraan, is dat je de lichtjes vaak tot buiten het huis kan zien. Als je dan langs de vele huizen wandelt, zie je die prachtige kerstbomen staan. Licht brengt automatisch "warmte" met zich mee, warmte die we tijdens deze donkere periode vaak harder nodig hebben (vooral ook tijdens COVID-19). 

Zo liefste dagboek,
Ik ga nu verder genieten van mijn warme dekentje en de warmte in huis. 


Tot de volgende keer!
Veel liefs,
Tommy 



 

 

0 reacties:

Een reactie posten