donderdag 4 november 2021

Liefste dagboek,

De koudere temperaturen en donkere dagen komen steeds dichterbij. Omwille van al dat donker, zijn de mensen rondom ons depressiever. Naast al die depressiviteit, komt ook stress om de hoek kijken. Dit laatste is voor (jonge) reumapatiënten letterlijk een pijnpunt. Tijd dus om dit aan te pakken. 

 

Minder stress dankzij minimalisme

De afwezigheid van dingen in ons leven kan ons helpen ons te concentreren op wie we zijn en wat er echt toe doet in het leven. We moeten onszelf bevrijden van de dingen die onze tijd, energie of ruimte in beslag nemen, zodat we ons kunnen concentreren op wat echt belangrijk voor ons is. Hier komt minimalisme om de hoek kijken.

Er zijn veel manieren om deel te nemen aan minimalisme, maar één manier is om je huis op te ruimen door alles weg te doen wat je niet nodig hebt of niet zo vaak gebruikt. Een andere manier is om een "op ervaring gebaseerde" levensstijl aan te nemen door te leven met wat je nodig hebt.

Minimalisme is de daad van het bezitten van minder dingen om een meer bevredigend leven te leiden. Het idee achter minimalisme is dat alle afleidingen en verplichtingen in je leven worden opgeheven zodra je ze verwijdert.

voordelen van minimalisme:

minder rommel, meer ruimte in je leven

Het is belangrijk om ruimte voor jezelf te maken in je leven. De wereld is vol rommel, maar er zijn veel manieren om er vanaf te komen. 
Een manier om ruimte te maken in je leven, is door je fysieke ruimtes op te ruimen. Dit kun je doen door kleding te doneren die niet meer past, spullen die stuk zijn weg te doen. 
Een andere manier om ruimte te maken in je leven, is door de digitale ruimtes op je telefoon en computer op te ruimen. Het is nooit te laat om al die foto's of berichten op Facebook of Instagram te verwijderen, die alleen ruimte op je apparaat innemen. 

De laatste manier, is door extra dingen je hebt liggen gewoon weg te gooien. Kleren die je niet draagt, boeken die je in jaren niet hebt aangeraakt --> Ze nemen allemaal plaats in, die jou extra ruimte kan geven in je hoofd. 

minder tijd besteden aan het organiseren en opruimen

Doordat er minder rommel/onnodige spullen in jouw kamer liggen, dien je minder tijd te besteden aan het opruimen daarvan. Minder tijd met opruimen, betekent meer tijd voor jou. 

minder dingen in je leven kunnen je helpen je te concentreren op wat echt belangrijk is in het leven

 

Zo dagboek,
Wat denk jij van minimalisme? Zullen wij er ook mee beginnen? 

Vele warme groetjes,
Tommy



 

 

 

 


0 reacties:

Een reactie posten