maandag 1 november 2021

 Liefste dagboek,

Ik krijg een aantal berichtjes van de schoolgaande jeugd, met de vraag om jou er nog eens bij te nemen. Ik ga hier dan ook al te graag op in. 

Vroeger, enkele jaren terug, kende wij het woord "Corona" nog niet. We wisten nog niet wat dit voor ons zou betekenen. Vandaag de dag is dat anders, we dragen allemaal een mondmasker/houden 1,5m afstand/wassen nog vaker onze handen/ ... . Voor gezonde jongeren is dit al een hele boterham, voor zij die te maken hebben met een reumatische aandoening is het des te moeilijker (aangezien zij risicopatiënt zijn). 

Les via de computer versus les op school

Uiteraard is het fijner om op school contact te maken met vrienden/vriendinnen. Je kan ze al jouw verhalen vertellen en komt zo dingen over elkaar te weten. Voor kinderen/jongeren met een reumatische aandoening, kan het echter ook leuk zijn om thuis les te volgen via de computer. Dit omdat ze dan niet door de koude moeten om naar school te gaan, met een zware boekentas op hun rug. 

Sociale media als hulp

De corona-crisis bracht enkele uitdagingen met zich mee, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de leerkrachten. Het is ook voor de leerkrachten steeds een uitdaging om leuke manieren te vinden om les te geven. 
De schoolgaande jeugd mist het knuffelen/dicht bij elkaar zijn/...., maar communiceren gaat nog steeds (althans virtueel). Dankzij de komst van de sociale media-platformen, zijn jongeren in staat om elkaar te kunnen contacteren (Snapchat, Facebook Messenger, Facebook, Twitter, Instagram). Jammer genoeg kennen deze platformen ook zijn nadelen, zo ontstaat er een extra mogelijkheid om anderen te pesten. 
De tip: Ga hier zeer goed mee om, gebruik de veiligheidsinstellingen van het platform om jouw account zo goed mogelijk te beveiligen. Deel enkel wat jij echt wilt delen met anderen. 


Hoe gaat het met mij? 

Ondertussen behoor ik niet meer tot de schoolgaande jeugd, maar ben ik al enkele jaren aan het werk. Ook op het werk dienen wij ons aan te passen aan de geldende coronamaatregelen, wat het ook niet altijd even gemakkelijk maakt. Maar we roeien met de riemen die we hebben, iets wat ik geleerd heb door Mr. B. . Als je op dit moment vraagt hoe het met mij gaat, kan ik je daar een positief en welgemeend antwoord op geven: "Heel goed". 

Zoals veel reumapatiënten weten, is de winterperiode niet de meest ideale. Dit omdat je meer pijn zult ervaren (door de koude buiten), maar daar bestaan oplossingen voor. 


Zo lieve dagboek,
Hopelijk gaat nu ook alles goed met jou. Ik heb een leuke pagina in jou geschreven. Ben jij al benieuwd naar wat wij nog allemaal samen gaan meemaken? 


Veel liefs,
Tommy



0 reacties:

Een reactie posten